Aircocheck

Hierbij worden systeemtemperatuur en de druk gemeten. Oververhitting kan op grond van deze gegevens worden berekend, waardoor duidelijk is of het systeem in orde is of moet worden gevuld.

Aircoservice

Systeem wordt leeggehaald. Afgeperst, gevacumeerd en gevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel. Olie wordt bijgevuld (PAG of POE’s) en vervolgens wordt het systeem gecontroleerd op lekdichtheid. Ook wordt er een STEK-werkregistratie afgegeven.

Aircoservice + filterdroger

Systeem wordt leeggehaald. Filterdroger wordt vervangen. Afgeperst, gevacumeerd en gevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel. Olie wordt bijgevuld (PAG of POE’s) en vervolgens wordt het systeem gecontroleerd op lekdichtheid. Ook wordt er een STEK-werkregistratie afgegeven.

Reparatie van aircoleidingen

Reparatie en vervanging van leidingen en slangen voor auto airconditioning systemen. Voor meer informatie zie onze rubriek onder: Airco onderdelen, Reparatie van aircoleidingen.

Fluorscreen

Hierbij wordt fluorescerende vloeistof in het systeem gespoten om lekkages makkelijker op te sporen.
LET OP: dit kan alleen in combinatie met aircoservice.

Systeem lekt of werkt niet

Hierbij zoeken we de storing en voeren vervolgens reparatie uit aan het aircosysteem.

Aircoclean

Nare luchtjes die veroorzaakt kunnen worden door vocht in het verdamperhuis, kunnen op den duur bacteriën veroorzaken in het systeem. Bij deze service wordt een frisse vloeistof in het verdamperhuis gespoten die ook de bacteriën doodt.

Spoelen van systeem

Bij een compressor die een burn-out heeft gehad, is het advies altijd om het systeem te spoelen en te reinigen om schade aan de nieuwe compressor te voorkomen.
LET OP: het spoelen kan alleen plaatsvinden in combinatie met aircoservice.